top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Gate Crasher + Morčata na útěku - Kroměříž (11.3.2016)


V hudebním klubu Slady se to poslední dobou hemží rockovými koncerty a toto místo získává mezi hudebními příznivci v Kroměříži opět na oblibě. Pořadatelé si narůstající návštěvnost chválí, obzvlášť v případě, kdy se jim podaří přilákat nějaká větší jména. Těmi byly například v pátek 11. března kapely Gate Crasher a Morčata na útěku, které vyrazily na společné jarní turné. Obě relativně ještě mladé brněnské skupiny mají po republice už celkem slušnou základnu fanoušků a nejinak tomu bylo i v Kroměříži, kam jich přišlo něco kolem dvou stovek.

Večer zahajovala svojí show kapela Gate Crasher. Kapela, kterou už za ty roky ježdění po koncertech dobře znám, neboť se vždy někde objevila v roli předskokana anebo hosta nějakých těch "větších" hudebních jmen. Tentokrát je to asi poprvé, kdy jsem šel vyloženě na jejich turné, i když jeli společně s Morčaty, ale v tomhle případě mě více lákali právě Gate Crasher. Konečně se tedy jakoby už vymanili z té role věčné předkapely, jedou vlastní turné a taky díky úspěšně bodujícím videoklipům na programu TV Rebel se dostávají do širšího povědomí publika. Kapela se zkrátka postupně vyhrála a úspěch sklízí zaslouženě, i když postupnými krůčky. Ale tak to má být, neboť nejvíc se cení vydřený úspěch. Na Gate Crasher sice ještě nechodí široké masy publika jako na kapely z první ligy, ale ten nárůst popularity už je znát. Dřív na ně lidi jen tak ze zvědavosti koukali, teď už jejich písničky znají a dokážou si s nimi notovat.

Do Kroměříže na Slady přišla celkem slušná návštěva, něco kolem dvou stovek lidí a i když většina dorazila na přeci jen trochu více profláklejší Morčata, i na kapelu Gate Crasher (GC) byly celkem příznivé ohlasy a lidi se bavili. Ve srovnání s Morčaty měli GC hezčí pódiovou prezentaci, což lahodilo nejen oku fotografa, ale i běžného diváka. Přeci jen kulisy a nějaký ten efekt navíc přidávají více na celkové atmosféře koncertu a vypadá to zkrátka lépe. GC odehráli svůj klasický set, kde už se prezentují výhradně s českými písněmi a angličtinu z předešlé tvorby zdá se odbourali úplně, což domácí publikum jistě ocení. Předvedli také pár kousků z chystaného alba, jehož příprava jim, jak sami uznali, už trvá celkem dlouho, ale letos bychom se snad mohli dočkat. Tak uvidíme, kam to dráhu téhle nadějné kapelky zase posune.

Pořádně husto před podiem bylo však až na druhou kapelu v pořadí, Morčata na útěku. Bylo evidentní, že spousta lidí přišlo právě na ně a i když je to partička, hrající převážně coververze od domácích i světoznámých interpretů, na mladé publikum to zřejmě platí. Tyhle zparodované hity totiž přibarvují svými vlastními a často přisprostlými texty, což samozřejmě přidává těmhle písním na vtipnosti a každý jejich fanoušek si tyhle pecky v jejich úpravě rád zvesela zazpívá. Někdo ztěží dělá úspěch s vlastní tvorbou, jiným stačí ke slávě tahle forma, ovšem na české scéně jsou Morčata v tomhle originální nebo alepsoň jedni z prvních, kdo se těmito rockovými parodiemi proslavil. Na paškál si tak berou např. hity kapely Kabát, Kryštof, Rammstein nebo i Lady Gaga a dalo by se říct, že žádný ze známějších radio hitů neunikl jejich svérázné úpravě. Lidi to baví, hezky se u toho na koncertě odreagují a člověk to musí brát s humorem. Výjma bubeníka, který hrál na celkem slušné úrovni to žádné extra hudební výkony přeci jen nejsou, ale jde tu hlavně o zábavu.

Morčata hrála dlouho, něco kolem dvou hodin a předvedla zde téměř všechny své nejznámější písně, které se vryly lidem za dobu jejich existence pod kůži. Pořadatelé tak jistě budou tento večer řadit k těm úspěšnějším v dosavadní činnosti znovuotevřeného kroměřížského klubu a já jim držím palce, protože v tomto městě konečně začíná programově ožívat klub, po kterém tady dlouho spousta rockových fandů volala. Našlápnuto mají hezky, tak snad jim nadšení a finance vydrží.

Fotky z koncertu ZDE!!!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
ponavafest.png
bottom of page