top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Richard Krajčo tráví čas s fanoušky a má rád překvapení


Další ročník úspěšného rodinného festivalu Holešovská Regata již klepe na dveře a v pátek 17. června se otevřou brány zámeckého parku pro tisíce natěšených návštěvníků. Hlavní hvězdou letošního hudebního programu bude bezesporu kapela Kryštof, která zde vystupovala již v roce 2014 a dle slov frontmana Richarda Krajča na toto vystoupení ještě dnes ráda vzpomíná. Přesvědčit se o tom můžete v následujícím rozhovoru:

- V letošním roce jedete s kapelou pouze pár vybraných festivalů na počátku léta. Mezi nimi je i Holešovská Regata. Bylo pro pořadatele těžké vás sem letos dostat nebo to byla z vaší strany jasná volba? Co hrálo v její prospěch, že se dostala do tohoto úzkého počtu vybraných?

Měli jsme několik kritérií. Jednak jsme si vybrali vždy jen jeden festival široko daleko, aby jsme nehráli všude a druhak jsme se většinou rozhodli pro pořadatele kamarády :-) A tím se stalo, že nám do toho Holešovská Regata pěkně zapadla a my jsme rádi, že přijedeme.

- Na Regatě jste vystupovali již předloni. Tehdy pro vás pořadatelé spolu s fanoušky připravili překvapení v podobě několika stovek balonků vypuštěných do vzduchu v úvodu koncertu. Vzpomenete si na tento okamžik?

Jistě a moc dobře. Dodnes ho mám v hlavě. Byl to krásný zážitek a taky jeden z důvodů proč se vracíme :)

Bylo to opravdu překvapení do poslední chvíle a musím říct, že nás to dojalo.

- Máte rád podobná překvapení?

Rozhodně. Posouvají i náš zážitek z koncertu.

- Když už jsme u toho…vzpomenete si na nějaký nejpřekvapivější zážitek, který na vás kdy fanoušci, pořadatelé nebo realizační tým během kariéry přichystali, co vám tzv. "vyrazilo dech"?

Teď nedávno na posledním koncertě jarního tour mě překvapili naši technici. Na koncertě v Ústí mi, místo nafukovacího člunu, na kterém "plavu" publikem, připravili nafukovací želvu. Musím říct, že jsem se trochu bál, ale musel jsem to zvládnout. A tak jsem na chudinku naskočil a přebrodil se tam, kam jsem měl. Ale myslel jsem, že to nezvládnu. Byla dost vachrlatá a malá :-))))))

- Zažil jste naopak i něco, co vás překvapilo nemile, co už byste raději aby se nikdy neopakovalo?

Hmmmmmmm ... to ani nevím. No ... možná ... dřív když jsem ještě šplhal po konstrukcích pódia až ke střeše mi jednou uklouzly ruce a já spadl asi ze čtyřmetrové výšky. Byl jsem trochu pomlácený, ale přežil jsem. Tak od té doby nelezu. :)

- Dočkají se fanoušci na Regatě letos na oplátku i nějakého příjemného překvapení od vás ze strany kapely?

Nechte se překvapit.

- Naznačíte alespoň, na co se mohou těšit? S jakým programem přijedete?

Bude velmi podobný klubovému koncertu.

- Vaše poslední album Srdcebeat, stejně jako předchozí Inzerát, bylo velmi úspěšné. Vyprodávaly jste sportovní haly a kluby, jste headlinery mnoha festivalů, máte dokonce i vlastní typ festu v podobě KryštofKempů, těšíte se obrovskému zájmu veřejnosti. Lze ještě kapelu v tuzemsku posunout někam dál? Nejsou teď už na řadě avizované fotbalové stadiony?

Zdá se, že jim, díky přízni fanoušků, klepeme na brány. Čas ukáže. :)

- Zmínili jsme KryštofKempy, které letos pořádáte již podruhé po roční pauze. Můžete prosím doposud neznalým popsat o co se jedná a v čem např. budou ty letošní vychytanější od těch předešlých?

Je to prostě jiný druh festivalu. Jsme zvyklí už přes deset let si vše dělat úplně sami a tak jsme se rozhodli udělat i svůj putovní festival. Celý je v naší režii. Od vybírání jídel ve stáncích až po počet mobilních wc. Celý čas trávíme s fanoušky, spíme s nima ve stanovém městečku, kde se večer měníme v barmany například, přes den pro ně máme workshopy, učíme je hrát na kytary a bicí naše písně, náš saxofonista s Romanem Vaňkem má řeckou tavernu, trombonista celý den stráví s fans v pivocvičně, je to hodně zaměřené na rodiny, spousta aktivit pro děti. Nezakazujeme lidem vnášet jídlo, pití, prostě jsme se to snažili udělat jinak a po svém. K tomu samozřejmě nakonec hrajeme a s námi i pár spřízněných kapel jako Mňága, Michal Hrůza, Jelen, Nebe a další.

- Všiml jsem si, že především díky KryštofKempům ležíte nejspíš některým kolegům z branže v žaludku. Rozkol s Tomášem Klusem je již profláklý, před pár týdny se však přidala i rozepře s Matějem Homolou z Wohnoutu, kvůli jedné inkriminované fotografii na sociálních sítích. (Homola zde spolu s dalšími umělci pózuje s napodobeninou knihy Mein Kampf, jejíž název je pozměněn na Můj Kemp a R. Krajčo je na obalu vyobrazen jako A. Hitler) Řada lidí pak odsoudila i vás, protože jste prý jen přehnaně reagoval na nevinný vtípek. Jak to vidíte s odstupem času?

Já jsem jen stejně vtipně glosoval jejich fotozábavu. Ale to víte, asi máme každý jiný smysl pro humor. A kluků se dotklo, že jsem jim vzkázal, že chápu, že by na náš Kempy chtěli, ale že už jsou, bohužel pro ně, všechny vyprodány.

- Je mezi českými umělci opravdu nějaká rivalita či závist nebo proč takovéto "konflikty" vznikají?

Nevím. Musíte se zeptat těch, kteří ty konflikty vyvolávají.

- K příjemnějším záležitostem… blíží se léto, jistě budete velmi pracovně vytížený, ale nepochybně vám zbude čas i na nějaké soukromé letní aktivity. Prozraďte, co plánujete na prázdninové dny.

Prázdninovat . My máme letos sedm Kryštof Kempů takže se budeme věnovat fanouškům a pak doma rodinám a dětem. Na dovolenou to nevypadá.

- A jaké jsou další plány s kapelou Kryštof? V létě již zmiňované Kempy a co dál? Další deska? Turné? Jakým se budete ubírat směrem?

Na podzim ještě vyrazíme do pár klubů a začneme sbírat materiál pro filmovou muziku, která nás nejspíš příští rok potká. Koncertů v roce 2017 moc nebude, zatím to vypadá na tři, takže po filmové hudbě začneme dávat dohromady nové skladby. Nikam nespěcháme.

Jakub Malenovský.

(Rozhovor vyšel v Týdeníku Kroměřížska 14.6.2016)

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
ponavafest.png
bottom of page