top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Hudební scéna na Holešovské Regatě byla plná hitmakerů


Festival Holešovská Regata roku 2016 je již minulostí. Letošnímu ročníku přálo krásné letní počasí, díky kterému se vydařily soutěže na vodním kanále, spoustu atrakcí si užily celé rodiny s dětmi a taktéž pod podiem, na kterém hrála spousta samých kvalitních a populárních interpretů, byla atmosféra vynikající. Dalo by se říci: ideální víkend. Ten si v zahradách holešovského zámku společně užilo na dvacet tisíc lidí.

Program začínal již tradičně v pátek večer speciálním koncertem, který tentokrát předvedla kapela Kryštof. Při téměř devadesátiminutovém vystoupení předvedla, že se v současné době opravdu nachází ve vrcholné formě, o čemž svědčil nejen obrovský zájem diváků, ale především jejich výkon na podiu, které bylo doplněné velkými LED obrazovkami s různými animacemi. Kryštof má velkou oporu v podobě frontmana Richarda Krajča, který kapelu táhne a dává jí tvář. Na koncertě se předvádí nejen jako kvalitní zpěvák, ale také jako výborný bavič a po celou dobu udržuje v publiku veselou náladu. Krajčo by možná na Regatě obstál i v soutěži plavidel, neboť předvedl efektní plavbu po rukou lidí v publiku ve svém na nafukovacím člunu, za což by od poroty jistě byl nějaký ten bod navíc. Kryštofům se podařilo pomocí vystřelených konfet nazdobit i velký strom stojící vedle podia, což sice asi nebylo původně plánované, ale výsledný efekt stál za to. "To je překvapení od nás. Přivezli jsme vám vánoční stromeček", reagoval pohotově Krajčo.

Sobotní hudební program odstartovala v pravé poledne stále oblíbenější kapela Jelen a již v tuto dobu bylo před podiem celkem husto. Jelen poslední dobou boduje v tuzemských rádiích s hitem Co bylo dál? nebo Magdaléna a také tyto a mnohé jiné přijel fanouškům do Holešova zahrát. Dalším z řady úspěšných radiových hitmakerů, kteří letos na Regatě vystupovali, byl Michal Hrůza. Muzikant, který má na kontě notoricky známé hity jako Černý brejle, Zejtra mám, Jedna plus jedna a mnoho dalších, předvedl, že i po vážném úrazu hlavy po napadení z roku 2014 je nyní zpět ve formě a užívá si hudební kariéry, jak byl zvyklý. Ocenili to jistě i jeho fanoušci, kteří spolu s ním každý jeho hit z paměti odzpívávali. Přerod v dospělou zpěvačku a úspěšnou skladatelku potvrdila i Aneta Langerová. Dávno již nepůsobí tak zakřiknutě, jako když vyhrála televizní soutěž Superstar a nějaký čas se hledala. Na podiu již působí sebevědomě, ale přitom velmi sympatickým dojmem a stále s dávkou zdravé pokory. Vyspěl taktéž její repertoár. Písně na jejím posledním albu Na Radosti se totiž hodně vzdalují standardnímu českému popu, ovšem melodičnost a chytlavost nepostrádají. Ty také tvořily kostru vystoupení dvojnásobné české Slavice, z čehož bylo mladší publikum chvílemi možná trochu zaskočeno a pořádně ožilo až při závěrečném hitu Voda živá, který se zpěvačkou sborově odzpívalo.

Následující Tata Bojs naopak publikum s blížícím se večerem hezky roztančilo. Kapela se nejprve prezentovala novinkovými skladbami z alba A/B a postupně přikládala pod kotel osvědčené pecky, jejichž popové rytmy postupně rozhýbávaly větší část publika, což dostávalo do varu i kapelu samotnou. "Ze začátku jste na to moc nevypadali, ale nakonec to byla paráda", okomentoval na závěr dění v publiku frontman Milan Cais, který kromě zpěvu zvládal energicky řádit i za bicími.

Finále Holešovské Regaty 2016 patřilo kapele No Name. Slovenská parta v letošním roce slaví dvacet let existence a pořadatelská agentura Velryba pro ně během koncertu připravila k výročí několik překvapení. Muzikanti se přímo na podiu stali kmotry mláděte tygra ze zlínské ZOO, který dostal jméno Timko, podle rodinného klanu, který tvoří převážnou část kapely. "Doufám ale, že mu nebudeme muset platit žrádlo?", glosoval vtipně zpěvák Igor Timko. Došlo také na okamžik, kdy byla do vzduchu z publika vypuštěna naráz tisícovka barevných balonků, podobně jako před dvěma lety pro kapelu Kryštof. To strhlo kapelu k pořádnému výkonu a tak následně sázela do davu hit za hitem, jak je jejím zvykem. No Name je nejhranější slovenskou kapelou v českém éteru a tak se zde snad nenašel člověk, který by neznal alespoň část jejich repertoáru. Závěr jejich oslav obstaral ještě velký ohňostroj, který byl posledním překvapením pro kapelu ze strany pořadatelů a ta odcházela z podia evidentně dojatá. Kromě No Name ale bude na hezké zážitky z letošní Holešovské Regaty určitě také vzpomínat několik tisícovek spokojených lidí.

FOTOREPORT ZDE!!!

Video: Kryštof - Cosmoshop, Aneta Langerová - Voda živá, Tata Bojs - Pěšáci

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
ponavafest.png
bottom of page