top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Doga a Traktor hlavními hvězdami Rockového mlýna ve Vrchoslavicích

Rockový mlýn ve Vrchoslavicích už má mnohaletou tradici. Rok co rok se sem sjíždí řada bigbítových fanuošků a známých kapel, ačkoliv je to festiválek spíše menšího charakteru. Na dnešní poměry areál disponuje tak trochu unikátním podiem, kde si i ty největší hvězdy vzpomenou, kde vlastně kdysi začínaly a že i na těchhle místech se lidi dokážou bavit a vytvořit dobrou atmosféru. Ve Vrchoslavicích se jde na podium opravdu hodně vysoko a na první pohled to na člověka působí, jakoby kapely hrály z terasy místní hasičárny, ovšem má to své kouzlo a na druhou stranu je zase na scénu dobrý výled ze všech stran (ovšem ty co stojí těsně pod ní, musí pěkně bolet za krkem). Na tuhle akci jsem byl zván už několik let pozadu. Vždy se to však krylo s něčím jiným a teprve letos jsem sem mohl poprvé zavítat.

Festival je dvoudenní, přičemž pátek patří revivalovým kapelám a v sobotu dostávají prostor už známější kapely. Letos byly hlavními sobotními lákadly kapely Doga a Traktor, což byla záruka kvalitní rockové show.

Doga předvedla po dlouhé době překvapivý festivalový set, když se kostra playlistu skládala převážně z nových věcí z poslední desky Detox, což dříve nebývalo zvykem a obzvlášť v létě se omýlaly jen notoricky známé pecky. Teď kluci konečně začali sázet více na novinky, které byly samozřejmě občas proloženy těmi největšími peckami, ale nikdo snad neměl proti novým songům nic proti. Izziho parta však měla téhož dne tzv. dvoják, když přejížděla ještě na druhý koncert do Pohořelic a díky tomu řadu věcí ve Vrchoslavicích museli ošidit. Nemohla zde být postavena celá efektní podiová scéna, která by se snad ale ani na to malé podium nevlezla, nepřivezli ani stánek s merchem a zdálo se nám, že i při koncertě se pánové trochu šetřili. Po něm nebylo ani obvyklé klábosení s fanoušky a ihned se upalovalo na druhý kšeft. Holt těžký úděl potulných muzikantů :)

Nadcházející kapelu Kern vystřídala mimo plán skupina Calibos, neboť prvně jmenovaní se někde údajně zasekali na dálnici. Calibos však našemu uchu tolik nelahodilo a čekali jsme už jen, než se objeví kapela Traktor. Ta si trochu zkazila reputaci zdlouhavým zvučením a snad hodinovým zpožděním, ale svým výkonem si to pak zase napravila. Tihle kluci jsou momentálně hodně v laufu a jsem až překvapen, kolik speciálně na ně vždycky dorazí lidí. Bylo tomu tak v Záhlinicích a nejinak i teď ve Vrchoslavicích, kam dorazil dokonce i jejich fanklub a Rockovému mlýnu se tak prý díky téhle kapela zněkolikanásobila návštěvnost. U téhle party je vidět velký progres a momentálně jsou velkým tahákem každé akce. Já jsem je do letoška až tolik nevnímal jako nějaké velké hvězdy, ale potrvzuje se, že si kluci úspěch opravdu zaslouží, protože už mají nastřádáno hodně velkých hitovek a z těch s přehledem poskládají celý koncertní set. Mají sice takový zvláštní styl s až hymnickými refrény, což se opakuje skoro v každé druhé písni, ale zní to dobře a lidi to baví. Velkou personou je frontman Martin Kapek, který má charizma, pěvecky ja na tom perfektně a při koncertě zpívá úplně bez chyb. Pokud tímhle raketovým stylem budou pokračovat dál, bude to skvělé. Možná že by jim ještě více slušela druhá kytara.

Video:

FOTOREPORT:

Doga

Traktor

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
Zde může být
vaše
REKLAMA

CHCETE NA TENTO WEB UMÍSTIT SVOJI REKLAMU NEBO UPOZORNIT NA NĚJAKOU SVOJI AKCI???

NAPIŠTE NA MAIL:

musicreport@email.cz

bottom of page