top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

A New Chapter si k deseti letům nadělují nový videoklip


Crossover/nu-metalová parta ze severu Čech A New Chapter přichází s novým, již druhým videoklipem z loňského EP "Dopad". Na obrazové podobě skladby "V ozvěnách" kapela pracovala více než rok. O kameru a střih se postaral, stejně jako u předchozího videa k songu "Samorost", Rosťa Málek (klipy pro Sabinu Křovákovou nebo Tomáše Kluse) ve spolupráci s Jirkou Knejpem.

"Text vznikl během první loňské karantény. Bylo to najednou něco, s čím se člověk vyrůstající po sametové revoluci v žádný podobě nesetkal. Nemožnost hrát, potkávat se s kamarádama, zajít na drink. Ten text nějakým způsobem zpracovává myšlenky, co se mi tou dobou honily hlavou. Jak moc je tahle "uzavírka" podobná nebo naopak odlišná od pocitů člověka, co třeba není zavřenej doma ve svym bytě, ale režimem ve svym státě, nebo i jednoduše sám ve svym světě," vysvětluje JCob, zpěvák a textař kapely.

V klipu je toto téma rozvíjeno v rámci dějové linky několika způsoby - postavy jsou spoutány fyzicky, ale i v psychické rovině. Vžít se do nich nemuseli žádní externí herci, ale přímo členové kapely, a to i přesto, že s herectvím má zkušenost jen půlka z nich.

V rámci prvního natáčecího dne muselo dojít k přerušení natáčení kvůli úrazu. "Asi už jsme pochopili, proč si u velkých filmových produkcí na kaskadérské kousky typu proskakování zdí v kazajce najímají profesionální kaskadéry," dodává kapela. Basák Kuba skončil v nemocnici s otřesem mozku a šesti stehy na hlavě, ale týden nato byl už v pořádku a klip se podařilo dotočit bez dalších podobných incidentů.


Aktuální videoklip "V ozvěnách":


Album "Dopad" bylo natočeno v loňském roce v pražském studiu Hostivař v koprodukci Zdeňka Šikýře. Šestiskladbová nahrávka vyšla koncem září a od té doby je k poslechu na všech streamovacích platformách v čele se Spotify či Apple Music, ale také na oficiálním kapelním YouTube kanále A New Chapter TV.

Letošní léto je u "chapters" ve znamení příprav velké výroční akce k deseti letům kapely, a to i přes to, že tyto kulaté narozeniny byly datovány v loňském roce. Na akci "10 let A New Chapter" spojenou i se křtem nejnovějšího EP v říjnu jen o pár dní nedošlo z důvodu lockdownu. Oslava byla proto přesunuta na poslední letošní srpnovou sobotu a klubové prostředí nahrazeno festivalovou atmosférou dýchajícím areálem děčínského Kempu, nacházejícím se paradoxně v centru města. Těšit se můžete na nejdelší koncertní set v historii kapely, který bude průřezem celé jejich diskografie, na spoustu hostů, velkou stage, špičkový zvuk a také na další dvě kapely - Destroyself a F.A.King.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
Zde může být
vaše
REKLAMA

CHCETE NA TENTO WEB UMÍSTIT SVOJI REKLAMU NEBO UPOZORNIT NA NĚJAKOU SVOJI AKCI???

NAPIŠTE NA MAIL:

musicreport@email.cz

bottom of page