top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Vyprahlý Kromfest nakonec předčasně ukončil déšť


Kroměřížský hudebně zábavný festival pro celou rodinu s názvem Kromfest má za sebou již třetí ročník. Na Pionýrské louce bylo opět připraveno skvělé zázemí, kde se mohli společně pobavit všechny generace. Pro děti bylo přichystáno mnoho soutěží a atrakcí včetně skákacího hradu, závodního simulátoru, malování na obličej apod. Užít si mohly také setkání s mladými youtubery anebo při tanečních workshopech. Velký úspěch mělo i avizované překvapení z nebe, když se nad festivalovým areálem několikrát přehnalo žluté letadlo, které shazovalo dolů barevné dárečky v podobě sladkostí a pár šťastlivců mezi nimi mohlo najít i lístky do kina. Hlavní hudební program se však odehrával na podiu, kde vystupovala řádka známých interpretů.

Odpoledne zahajovala kapela Minami, na kterou navázal nestárnoucí hitmaker a vtipálek Ivan Mládek, který se svým Banjo Bandem opět předvedl veselé vystoupení, které však bylo jako přes kopírák srovnatelné s tím, které jsme mohli spatřit už loni na nedaleké Kamínce i se stejnými anekdotami, takže už to člověku nepřišlo tak skvělé, jako když to vidí úplně poprvé. Pro novou sezonu možná mohli vymyslet nový program, nicméně i přesto parta kolem Ivana Mládka spoustu dětí i dospělých na Kromfestu pobavila a na festivaly podobného ražení rozhodně patří.

Asi největší show celého dne však předvedla zpěvačka Olga Lounová s kapelou. Energické a pěvecky bezchybné vystoupení doprovázela i akrobatickými kousky, kdy chvíli zpívala i zavěšená hlavou dolů na konstrukci podia, nebála se vyjít zpívat ani mezi lidi doprostřed davu a mnoha dětem dala také příležitost zazpívat a zatančit si s ní přímo na podiu při známé písni Láska v housce. Dva šťastlivci z publika si v závěru dokonce mohli zahrát přímo s její kapelou na kytaru a piano, což bylo pro oba jistě velkým zážitkem.

Se svou kapelou Terrapie přijel do Kroměříže i slovenský zpěvák Miro Šmajda, kterého si většina pamatuje spíše ze soutěže Superstar anebo v poslední době i z působení v kapele Walda Gang. Nyní měl tedy příležitost předvést i něco ze své sólové tvorby a s kytarou na krku si ostudu určitě neudělal. Doplatil však na to, že jeho písně zde nejsou ještě tolik známé a tak většina poslouchala jeho hity spíše zpovzdálí a z pohodlí deky.

Hlavním tahákem večera měla být populární zpěvačka Ewa Farna, ovšem její vystoupení skončilo poněkud rozpačitě stejně jako celý závěr Kromfestu. Na vině totiž bylo počasí. Přestože po celou dobu Kromfestu vládly horké letní teploty s jasným nebem a hasiči museli dokonce během dne několikrát zkrápět plochu pro osvěžení návštěvníků, přihnala se nenadále po několika úvodních písních Ewy Farne silná dešťová přeháňka, která ale neměla dlouhého trvání. Hrozba z radaru však organizátorům ukazovala další velkou dešťovou nálož v mnohem větší míře, a jelikož zavládly obavy o poškození techniky, bylo rozhodnuto o předčasném ukončení zpěvaččina vystoupení. I když už pršet přestalo, Ewa byla nucena oznámit poslední dvě písně, sotva se koncert pořádně rozjel.

Nakonec jich s kapelou přidala asi ještě dvakrát tolik, nicméně zklamání většiny diváků, kteří přišli převážně na její koncert bylo asi veliké. Obzvlášť, když ani po hodině žádný další déšť nepřicházel. Panika byla možná předčasná a rozhodně by Kromfest nebyl prvním festivalem, který by překvapil přívalový déšť. I na mokrou variantu přeci musí být organizátoři a kapely včetně diváků připraveni. Závěr se tedy moc nepovedl a následně bylo rozhodnuto o ukončení celé akce. Na poslední kapelu Polygon se tak už nedostalo

Video:

Olga Lounová - Rotující nebe; Ewa Farna - Dobré ráno, milá

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
Zde může být
vaše
REKLAMA

CHCETE NA TENTO WEB UMÍSTIT SVOJI REKLAMU NEBO UPOZORNIT NA NĚJAKOU SVOJI AKCI???

NAPIŠTE NA MAIL:

musicreport@email.cz

bottom of page