top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Lucie na Evolucie Tour 2019 jen reprízuje loňské úspěšné koncerty (Report ze Zlína)

Skupina Lucie v loňském roce vydala nové očekávané album EvoLucie, ke kterému v listopadu 2018 odjela úspěšné turné a několikrát vyprodala velké sportovní areny v Praze, Brně, Ostravě a v Bratislavě. V roce 2019 se kapela rozhodla EvoLucie Tour zopakovat, tentokrát se však rozhodla vyjet za svými fanoušky blíže a navštívit více měst v různých koutech republiky. Turné probíhá většinou na zimních stadionech a i letos bývá všude plno. S fotoaparátem jsem navštívil koncert ve Zlíně na Zimním stadionu Luďka Čajky a byl jsem zvědav, jestli kapela příjde oproti loňsku s něčím novým.

Bohužel se tak ale nestalo a Lucie odehrála téměř na chlup stejný koncert jako na loňském turné.(report z Brna 2018 ZDE) Žádné změny v playlistu, žádné inovace co se týče show a pokud tam nějaké byly, tak velmi zanedbatelné. Rozdíl byl možná jen v nové písni Než tě rozkradu, kdy byl za kapelou na obří obrazovce promítán nový videoklip, jinak se koncert oproti těm loňským lišil maximálně jen v průvodním slovu Roberta Kodyma, který dokázal diváky zabavit vzpomínkami na vítězství kapely Lucie v soutěži Mladá píseň Gottwaldov. Když vemu v potaz, že většina skalních si jistojistě udělala loni výlet alespoň do jednoho ze tří velkých měst na koncert tohohle tour a letos chtěla kapelu vidět znova, muselo být pro ně opakování loňského programu nejspíš zklamáním. Chyběl tu totiž jakýkoliv moment překvapení a diváci zkrátka viděli a slyšeli to, co už loni zažili. Samozřejmě, že sem určitě zavítá i daleko více lidí, pro které byly loňské koncerty třeba nedostupné, ale i tak bych očekával po roce alespoň pár drobných změn a ne jen reprízování. Lucie to zkrátka pojala jako pokračování stejného turné, očekávání však asi byla ze strany fanoušků trochu jiná. Nicméně atmosféra v hale byla dobrá a lidé se při známých písních skvěle bavili. Z loňských novinek zabíraly snad jen tři hitovky, které znají lidé z radia, na zbytek reagovalo publikum i s odstupem roku celkem vlažně.

Kapela se místy taky nezdála úplně ve formě. David Koller zapomínal texty v písni Daniela, Robert Kodym se zase úplně netrefoval v písni Panic, občas ujížděla rytmika, ale to se holt stává i profíkům a patří to k živé autentičnosti koncertu. V některých momentech to však skřípalo trochu více a zdálo se mi, že kapela nemá úplně svůj den. Většinu písní však odehrála bez nějakých problémů. Zvuk na ploše byl čistý a bezchybný, na postranních tribunách už to bylo horší. Změna nepřišla ani v přídavcích, na které nechala kapela fanoušky tentokrát možná až moc dlouho čekat a dost netrpělivců se ještě před nimi odebíralo předčasně z haly domů. Zbytek publika si tak i díky většímu prostoru na tancování mohlo naplno užít hity jako Troubit na trumpety by se nám líbilo nebo Černí andělé, jejichž dechovková verze pak ještě vyprovázela z reprobeden diváky ze stadionu.

Oheň; Troubit na trumpety by se nám líbilo

Fotky brzy také na facebooku musicreport.cz

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
ponavafest.png
bottom of page