top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Divokej Bill hlavní hvězdou Svatováclavských slavností v Kroměříži


Ani chladnější počasí, kterým o sobě dal vědět nastupující podzim, neodradilo několik tisícovek hudebních příznivců od návštěvy Svatováclavských slavností na kroměřížském výstavišti Floria v sobotu 22.září. Tato akce si už v Kroměříži vybudovala tradici a těší se velkému zájmu veřejnosti. Je to zároveň také jeden z posledních open-air festivalů v roce a tak si jedny z posledních okamžiků strávených při koncertech pod širým nebem užívají nejen fanoušci, ale i samotné kapely.

Brány výstaviště se otevíraly již v pravé poledne a hudební program odstartovala šumperská skupina O5 a Radeček, kterou na hlavním podiu následoval zdařilý revival písní Ivana Mládka, což nebyl nikdo jiný než kapela Děda Mládek Illegal band. Tahle banda dokázala lidi skutečně rozparádit, neboť Mládkovy hity znají snad všechny generace a pokud jsou navíc obohaceny o ďábelské tempo, které jim Děda Mládek Illegl band přidává, je to záruka dobré zábavy.

Pomyslné rozbouřené moře v hledišti však jakoby zase ukolébal svým vystoupením Kamil Střihavka s kapelou Leaders. Ani dle ohlasů z publika totiž diváky nijak nenadchnul, ovšem ani neurazil. Střihavka je zpěvák s fantastickým hlasem a ne nadarmo je hvězdou, která tady něco dokázala. Už však jakoby nemá čím překvapit nebo mu schází více jednoznačných hitů, které by posluchače zaujaly po celou dobu vystoupení. Jeho koncert byl mezi ostatními vystupujícími jakoby sterilní a chyběla tam ta pomyslná enrgie. Nechci říct, že by se zpěvák nesnažil, jeho pěvecký výkon byl naopak bezchybný, spíše jde o koncert jako o celek, který evidentně spoustu lidí vcelku nudil. Probral je snad až v závěru těmi největšími hity jako Země vzdálená, Černá růže apod., jinak to ovšem bylo jaksi mdlé. Snad jen škoda, že zakotvil v muzikálech a nenapsal s vlastní kapelou takových hitů více.

Hlavním lákadlem celé akce byla úvalská kapela Divokej Bill, která letos slaví 20 let své existence a v lednu ji čeká velký výroční koncert v pražské O2 areně. Byl to zároveň jeden z posledních jejich koncertů před touto akcí, takže si jej muzikanti náležitě užívali a bylo to znát. „ Je to letos náš poslední open-air, takže jsme se rozhodli, že budeme malinko přetahovat a chceme si to tady s vámi užít co nejdéle,“ hecoval fanoušky v závěru vystoupení frontman Vašek Bláha, čímž dal najevo, že i hudebníkům budou letní koncerty chybět. Divokej Bill sklidil dle předpokladů největší zájem publika a náloží svých hitů je nezklamal. Střídaly se písně jak nové, tak i ty se starším datem výroby a došlo i na kousky, které kapela delší dobu na koncertech nehrála jako např. Král apod. Na staré časy zavzpomínal i druhý zpěvák Štěpán Karbulka, když předvedl během vystoupení i své dřívější oblíbené kousky s pliváním ohně. Jinak to Divokej Bill s dalšími efekty během koncertu moc nepřeháněl a vystačil si jen s muzikou.

Bohatou ohnivou show naopak předvedl následující Citron. Ostravská legenda se šlehajícími plameny opravdu nešetřila a používala je snad v každé druhé písničce. Diváky v předních řadách tak tímto alespoň po setmění a s nastupujícím chladem zahřála, ale svým vcelku povedeným vystoupením dokázala určitě zahřát i ty od podia vzdálenější diváky. Omlazená kapela se zdá být v dobré formě a noví, mladí hráči vnesli na kocertní podia svěží vítr, i když některé rádoby rockové pózy už jsou od nich někdy až moc strojené. Nicméně je to show, takže proč ne?! Tentokrát se zdál být ve formě i frontman Láďa Křížek, publikum reagovalo a tak to byl koncert docela povedený. Nechyběla samozřejmě ani zpěvačka Tanja, která si s Křížkem střihla pár duetů i několik svých sólo písní. Kromě plamenů kapela přivezla ještě dvě velkoplošné obrazovky s projekcemi a tak se bylo i na co dívat. Atmosféru pomáhali dotvářet i dva zakuklení roztleskávači v brázdě před zábranami, kteří hecovali diváky v prvních řadách, což byl prvek, který jsem na koncertech zažil snad poprvé. Otázkou je, zda tam byli vůbec potřeba a nezvládla by to kapela sama? Ačkoliv můj názor na novodobý Citron může být jakýkoliv, po stránce hudební jim to zkrátka šlape a ty koncerty mi teď příjdou záživnější, protože je tam prostě víc energie.

https://youtu.be/0hWfa0H44bs

Dobrým tahem organizátorů se letos stala i druhá stage, kde vystupovaly převážně regionální kapely, které vždy vyplnily prostor v čase, kdy se na hlavním podiu zvučilo a vyměňovala scéna. V dřívějších ročnících totiž tyto hodinové prostoje byly pro "hudbychtivého" diváka zdlouhavé a tak letos pořadatelé zareagovali tímto způsobem, který si vysloužil mnoho pozitivních reakcí. Možnost zahrát si před velkým publikem tak dostaly kapely jako Kowall Company, DneskaNe, Minami nebo mladý písničkář Petr Konečný. O úplný závěr festivalu se pak postarala domácí kapela Polygon se svými zábavovými hity, při jejímž koncertě se prostor před tímto podiem zcela zaplnil a nebýt povinné půlnoční hodiny, kdy musel hudební program končit, hrálo by se zde určitě až do rána.

FOTKY Z AKCE ZDE!!!

Video:

Divokej Bill - Plakala; Citron - Zahradní slavnost

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
Zde může být
vaše
REKLAMA

CHCETE NA TENTO WEB UMÍSTIT SVOJI REKLAMU NEBO UPOZORNIT NA NĚJAKOU SVOJI AKCI???

NAPIŠTE NA MAIL:

musicreport@email.cz

bottom of page