top of page
MOJE TVORBA TAKÉ ZDE:

Skupina Tři sestry zavítala při svém letním turné do Žop u Holešova

Po dlouhých jedenácti letech zahrála kapela Tři sestry opět v letním areálu v Žopech u Holešova. Tentokrát na svém pravidelném letním tour prezentuje především nové album nazvané Svobodu ředkvičkám!, z nějž spousta písní i zde zazněla. Vzpomínalo se i na staré kusy a byl to podařený punkrockový mejdan.

K němu přispělo i vystoupení punkové legendy E!E, která předehřála publikum před koncertem hlavních hvězd. Kapela Tři sestry pak nastoupila na podium, zároveň se soumrakem kolem deváté hodiny večerní a nemohlo se začínat jinak než tradičním otevíracím songem Ztráta imunity, který bývá následován písní Ta naše rytmika. Publikum dál rozjařeně pařilo na známé hitovky jako Pijánovka, Lidojedi nebo Homosexuál a koncert příjemně plynul. Kapela samozřejmě odprezentovala i mnoho písní z nového alba Svobodu ředkvičkám (recenze zde), namátkou např. Franta Morgána, skvělý duet fanánka se Supicí Háskov, Bujará anebo Triumf vůle okořeněný trumpetami.

Dostalo se však i na mnoho notoricky známých hitovek jako jsou Kovárna, Zelená, Život je takovej nebo Mexico, , které na koncertě Tří sester zkrátka zaznít musí a kapela dala v závěru vzpomenout i na dlouho nehrané a téměř zapomenuté historické kusy. Těmi byly např. O melouny boj, kdy se kytary a zpěvu chopil Ing. Magor anebo Amprnál, který jsem od kapely naživo slyšel snad úplně poprvé. A je dobře, že se kapela nebojí zařadit i takovéto skvosty, které současná generace fanoušků už možná ani nezná. Vždy je to okořenění koncertu a i pamětnící ranné tvorby si tak příjdou chvilku na své.

Koncert to byl jinak povedený. Zvuk byl sice možná na tak malý areál až zbytečně moc "přehulený", ale fanoušci se bavili a v teplém letním počasí pivo teklo proudem. Bohužel se na něj ale muselo občas čekat ve zdlouhavých frontách až půl hodiny, což bylo snad jedinou kaňkou na jinak povedeném punkrockovém večeru. Určitou kompenzací pro pár vyvolených v prvních řadách pak snad mohlo být pivo, které rozdával během koncertu kapelní výčepní fanouškům přímo z podia. Do davu také po vystoupení putovaly i propocená trika všech členů kapely a někdo si tak mohl odnést kromě hudebního zážitku i zajímavý suvenýr. A i ty ředkvičky byly nakonec osvobozeny! :)

VIDEO:

Triumf vůle, Nechci do ústavu, Amprnál

FOTKY:

Fotky budou brzy i na facebooku musicreport.cz

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY: 

Přihlaš se pro odběr novinek:

 SEARCH BY TAGS: 
ponavafest.png
bottom of page